Млада художничка стана Царица Роза

Млада художничка стана Царица Роза | StandartNews.com

Чаровната абитурентка Йоанна Шишкова от национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов" е новата казанлъшка Царица Роза 2016. Тя бе коронясана на пищен галаспектакъл в петък вечер в дома на културата „Арсенал". Чаровницата грабна короната на красотата в конкуренцията на още 14 хубавици. Йоанна завършва рекламна графика в прочутото художествено училище, харесва испанският писател Хорхе Букай, а мечтата и е да учи моден дизайн в Художествената академия.

Лентата и короната на най-красивата казанлъчанка постави лично кметът на общината Галина Стоянова. „Мотото на тазгодишните празници в Долината на розите, които на практика стартираха тази вечер година, ще бъдат сбъднатите мечти на Казанлък и мечтите, които нямат край за нашия красив град", добави тя.

Традиционният билет за пътуване до Япония на новооизбраната царица връчи японският посланик у нас Такаши Коиздуми, който бе и председател на 8-членноно жури, от интелктуалци, общественици, розопроизводители и розотърговци от региона.

В пъстрото шествие из улиците на Казанлък, което е и кулминацията на празниците в Долината на розите, Царица Роза Йонна и нейните подгласнички по традиция ще поведат празничното дефиле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай