Местят животните от зоопарка в Пловдив в други градове

Местят животните от зоопарка в Пловдив в други градове | StandartNews.com

Пловдив. Започна преместване на животните от пловдивския зоопарк в зоокътовете в другите градове на страната. През следващата година пловдивските пернати и четириноги ще бъдат разделени заради старта на ремонта на зоологическата градина под тепетата.

Транспортирането на животните до временните им домове ще продължи 40 дни. Първите обитатели, които напуснаха дома си бяха вълкът, лисицата и токачките. Пернатите ще бъдат настанени в София, а вълкът и лисицата – в Кнежа. Двете мечки ще отидат в резервата „Белица". Друга част от животните като лопатар, елен и муфлон, отиват в Стара Загора. Засега в зоопарка на Пловдив остават маймуните, които ще бъдат приети в Айтос, ако им пречи шума при ремонта.

Вече е стартирала обществена процедура по избор на изпълнител на ремонта, който ще има два етапа. Първият включва разширение на зоопарка от 9 на 40 декара, като ще бъдат изградени 15 хабитати за животните, сред които ще има и нови обитатели, като камили, носати мечета, пеликани и розово фламинго. През втората фаза на проекта ще бъде изграден аквариум. Очаква се новият зоопарк да заработи през лятото на 2015 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай