„Мерцедес” счупи таза на възрастен пешеходец

„Мерцедес” счупи таза на възрастен пешеходец | StandartNews.com

Благоевград. Невнимание от страна на водач на лек автомобил предизвика пътен инцидент на улица „Стефан Стамболов" в Сандански. 42-годишен шофьор на „Мерцедес" предприел маневра на заден ход в сряда към 16:45 часа. В същото време зад колата минавал 82-годишен пешеходец, който не бил видян от шофьора. Возилото помело стареца.

Пострадалият пешеходец веднага е транспортиран в МБАЛ „Свети Врач" в курортния град. Медиците установили, че пациентът е с тежка травма на тазобедрената става и с аркада на дясната вежда. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача е отрицателна.

Дама зад волана бе ранена в катастрофа в сряда към 19:35 часа на главен път Е-79. В района между Симитли и Кресна лек автомобил „Фолксваген Голф" се движел към Гърция. Колата карала 29-годишна водачка от село Струмяни.

Возилото се движело с несъобразена с пътните условия скорост. На десен завой то навлязло в лентата за насрещно движение и се блъснало в товарен автомобил „МАН", шофиран от 44-годишен румънец. Фолксвагенът се завъртял от силния удар, преминал през мантинелата се преобърнал в крайпътна канавка.

Вследствие на инцидента е пострадала водачката на лекия автомобил, която е транспортирана за лечение в столичната клиника „Пирогов". Има реална опасност за живота й. Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай