Мерки срещу дрогата в Банско след арести на дилъри

Мерки срещу дрогата в Банско след арести на дилъри | StandartNews.com

Заради извършените арести при противодействие на разпространението на наркотици кметът на община Банско Георги Икономов, инициира спешна среща. На нея присъстваха началникът на РУП – Банско - Иван Попов, директорите на училищата и представители на училищните настоятелства. От направения доклад от полицейския началник стана ясно, че подрастващите в Банско и Добринище масово използват наркотични вещества. За кратък период те преминават през различните видове опиати, като започват с марихуана и стигат до кокаин и синтетична дрога. Според него долната граница на децата, опитали за пръв път наркотици, е 13 – 14 години.

„Съгласно данните, изнесени ни от полицейските служби, случаите на употреба на наркотици от деца в Банско и общината зачестяват значително. Това е изключително сериозен проблем, за който са необходими спешни мерки. Трябва с общите усилия на родители, учители, полиция и ние като отговорна институция, да пресечем тази негативна тенденция. Фактите са налице. За съжаление в нашата община децата ни масово употребяват наркотици. Ние сме хората, отговорни за тях и тяхното бъдеще", заяви градоначалникът.

Всички решиха на 15 юни, сряда, в салона на читалище „Никола Вапцаров" – Банско да се проведе среща на кмета, полицейския шеф и специалисти в борбата с наркотиците, с родители на деца от 7 до 19 години. На нея ще бъдат разяснени вредите, нанасящи наркотичните вещества, как родителите да разпознават първите признаци и към кого да се обръщат в случай на установяване на употреба на дрога от децата им.

Преди дни при акция на ГД БОП бе разбита банда за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Атанас Георгиев – Гаргата. Петима души бяха арестувани, повдигнати са им обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай