Мария Статулова ориса Алеята на липите

Мария Статулова ориса Алеята на липите  | StandartNews.com

Стара Загора. Мария Статулова обу кубинки с британското знаме, за да нагази тревата в градинката пред Операта в Стара Загора. Там голямата актриса посади липа и ориса Алеята, която вече ще бъде част от историята на международния кинофестивал, стартирал в събота вечер.

На първото му издание гран при „Златната липа" за цялостен принос към родното седмо изкуство ще получи именно Статулова. Вчера преди обед обаче тя показа завидна сръчност и в градинарската дейност, докато боравеше с лопатата, а после и с маркуча при поливането. В акцията кавалерски й асистираше унгарският режисьор и продуцент Ласло Ковач, един от специалните гости на форума.

Магдалена Ралчева, директор на „Златната липа" и, както стана ясно, перфектен диригент на събитията, посрещна и италиански звезди малко преди дефилето по червения килим, който по нищо не отстъпваше на европейските.

За прожекцията на „Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров, първата БГ лента от афиша, пък дойдоха Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев, който е роден в града на липите. До сряда ще се извъртят 30 филма от цяла Европа в салоните на Операта и Библиотеката. Шеф на международното жури е професор Вера Найденова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай