Любен Дилов и Калина Крумова раздаваха курбан в Бургас

Любен Дилов и Калина Крумова раздаваха курбан в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Курбан за здраве раздаваха на Гергьовден в Бургас Любен Дилов и Калина Крумова. Двамата застанаха заедно зад димящите казани и майсторски завъртяха черпаците. Коалиционните партньори демонстрираха как могат да работят заедно в пълен синхрон.

Почетният лидер на движение "Гергьовден" Любен Дилов-син пристигна специално от София, за да се включи в традиционния курбан.

Над 350 порции бяха раздадени на морската алея. Прочутият Гергьовденски курбан се случва от 2003 година насам. Освен в Бургас, агнешка чорба бе раздадена в още 6 морски общини.

"Курбанът говори сам за себе си. Казвам го всяка година. Хубавото е, че на този Гергьовден сме в нова, по-приятна компания. Тази година събитието съвпада и с европейските избори. Ние винаги сме били заедно със земеделците и ВМРО.А сега ще разчитаме и на "България без цензура" и Евромайки. Сещам се за една притча за трите икони на Свети Георги. На първата свети Георги пробожда ламята. На втората ламята отхапала главата на свети Георги, а на третата светецът я впрегнал да оре. Изводът е, че от всяка ситуация има три изхода - два очевидни и един интелигентен. Надявам се, че сме направили интелигентия избор", заяви Любен Дилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай