Ловец бе осъден за това, че объркал прасе с елен

Ловец бе осъден за това, че объркал прасе с елен   | StandartNews.com

Сливен. Ловджия отнесе присъда за обстрел на благороден елен. 48-годишният К. П., жител на балканското село Божевци, получи шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок, съобщиха от Районен съд- Сливен.

 

На 1 декември 2013 г. мъжът излязъл на лов в местността „Карчана", в землището на село Стара река. К.П. бил включен в ловна дружинка с разрешително за лов на дива свиня. Навлязъл навътре в гората и забелязал благороден елен. Обстрелял животното с ловна пушка „Байкал ИЖ".

 

Патрулиращите наблизо горски инспектори чули изстрел и се отправили към посоката, от която дошъл. Пристигнали и след като забелязали убития елен и се обадили на полицията.

 

К. П. заявил, че еленът изскочил внезапно пред него и той го застрелял. Ловната дружинка не е имала разрешително за лов на елени за този ден.

 

Стойността на животното е 2 100 лв. Съдът лиши К. П. от правото да ловува за срок от две години и един месец. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд- Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай