Куче на бивш полицай нахапа незрящ и лабрадора му

Куче на бивш полицай нахапа незрящ и лабрадора му | StandartNews.com

Незрящият плевенчанин Венцислав Иванов бе нападнат жестоко от кучето на бивш полицай. Огромната каракачанска овчарка се нахвърлила върху инвалида и четириногия му спътник в градинка в ж.к „Сторгозия".

"Около 9,30 часа се разхождахме край детската градина „Зорница". Изведнъж усетих захапване по крака и ръмжене на куче", разказа Венци. Той започнал да се отбранява напосоки, мислейки, че е жертва на бездомно животно. За да защити своето куче – лабрадора Жара, слепият мъж го предпазил с тялото си.

От инцидента Венци е с три шефа на крака. Бити са му 5 инжекции против бяс. Кучето му Жара е с две рани по тялото. Лечението му струва 100 лева. Веднага след случката собственикът на каракачанката демонстрирал готовност да помогне и да плати на Венци, за да не се съдят. Той е бивш служител на МВР и живее в същия квартал. Съседи твърдят, че кучето му и друг път нападало хора. Между пострадалите има и деца.

Впоследствие обаче собственикът на злото куче се отметнал от думите си и отказал да поеме разходите. Той заявил, че се объркал, а агресивното животно не било неговото. Венцислав Иванов е подал жалба в полицията и чака отговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай