Крумовград прие празника на БЧК от Източните Родопи

Крумовград прие празника на БЧК от Източните Родопи | StandartNews.com

Червенокръстците от област Кърджали отбелязаха Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец, а домакин на проявата бе Крумовград. „Тази година празникът минава под мотото „Навсякъде за всички". За нас той е двоен, тъй като младежката ни организация отбелязва 95 години от създаването си", съобщиха от ОбС на БЧК Кърджали. Проявата се организира в градската градина на Крумовград с активното партньорство на община Крумовград и фирма „Дънди Прешъс Металс Крумовград" .

Доброволци, дарители и симпатизанти на БЧК имаха възможност да наблюдават демонстрации по оказване на първа помощ, да разгледат червенокръстките картини и цветя на малките творци от ОДК-Крумовград и ръчно изработени произведения от доброволките на Екип 254.

С отличия на НС на БЧК бяха наградени доброволци от региона , а самодейни фолклорни състави от Кърджали и Крумовград превърнаха Деня на Червения кръст и Червения полумесец в общоградски празник.Председателят на Областната организация на БЧК – Кърджали доц. д-р Тодор Черкезов честити 8 май на всички симпатизанти, членове и доброволци на най-голямата неправителствена организация от Област Кърджали като им пожела да съхраняват духа на доброто и го предават все така всеотдайно на хората.

Организацията на БЧК в област Кърджали отчита устойчив растеж във всички направления на дейността си. Броят на червенокръстците е 3 028. Те са подпомогнали 2 781 души от областта и 19 социални институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай