Крисия пее в Деня на Варна

Крисия пее в Деня на Варна | StandartNews.com

Варна. Фаворитката на Слави Трифонов Крисия от Разград ще пее на Празника на Варна навръх Успение Богородично. Родните попзвезди Орлин Горанов и Маргарита Хранова също ще участват в големия концерт в Летния театър на 15 август. На входа на Морската градина по-късно ще се вихри румънската попзвезда Антония, а подгряваща група е Айс Крийм.

Празненствата включват още детски шоу-маратон и представлението „Лакома мецана" на Куклен театър Варна, рисувани приказки с бате Ицо, спектъкъл на актьора Христо Колев, Богдан Томов и децата на Варна.

Специално за Деня на морската столица музеите ще са отворени безплатно от 19 ч. на 14 август до след полунощ на 15 август. Варненци и гости на града ще могат да посетят Малките римски терми, Музея за история на Варна, Музея на Възраждането, Музея на старата фотография на НЧ „Стара Варна", Етнографския музей.

Празникът на града ще започне от рано с тържествена архиерейска света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на Варна. След това на площад „Св.Св.Кирил и Методий" ще бъде тържествено издигнат флагът на града. И оттам след това потегля литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица -закрилница на Варна. В полунощ над морето ще има поне 15-минутна заря и фойерверки.

15 август е неработен ден на територията на община Варна с решение на местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай