Козлодуй иска да влезе в Гинес с най-продължителен танц

Козлодуй иска да влезе в Гинес с най-продължителен танц | StandartNews.com

Враца. Танцьори от Козлодуй ще се опитат да поставят рекорд на Гинес с най-продължително танцуване на народни хора. Тази вечер мъжете и жените от клуб „Хоро" ще излязат на площад „Христо Ботев" в града, за да покажат, че могат без проблем да играят под звуците на народни ритми в продължение на 76 минути. Събитието започва точно в 17, 30 часа и ще събере на едно място всички почитатели на кръшните български хора. Най-вероятно сред изпълненията ще блесне и прочутото влашко хоро, което е запазена марка за врачанския край.

„Вместо на рекорд за масовост, решихме да заложим на рекорд изпълнен с танцова сложност, рекорд, който предизвиква човешките и танцови възможности на изпълнителите", обясняват организаторите от клуб „Хоро", които са получили официално разрешение от централата на Гинес в Лондон за своето хрумване. Те са предвидили да изтанцуват цели 22 хора. Тодор Първолов, който е ръководител на танцовата група, обясни пред Стандарт нюз, че всичко по организацията за довечера е готово, но той и колегите му ще се нуждаят от подкрепата на гражданите на площада, за да може да влязат в Гинес.

Танцьорите от клуба, който съществува от 2010 година, са се подготвяли за смелото начинание цяло лято. От Гинес са им изпратили изискванията, които трябва да следват стриктно, за да постигнат рекорд. Сложността на изпълнението идва и от това, че те трябва да изпълнят хората без да си почиват нито за секунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай