Кожната клиника в Стара Загора е в нов дом

Кожната клиника в Стара Загора е в нов дом | StandartNews.com

Стара Загора. Медицинският екип на клиниката по кожни и венерически болести в старозагорската МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД -/Университетска/ вече е в нов дом. Тя е пребазирана на 13-тия етаж в основния корпус на болницата, съобщиха от ръководството на здравното заведение.

Досега лечебно-диагностичната работа в клиниката се извършваше в стари и неприветливи кабинети към онкодиспансера. Новата база разполага с просторни и слънчеви стаи за болните, който ще бъдат по 2-3 в стая.

Разкрит е бил и сектор за дерматохирургия, в който ще се извършва хирургично лечение на тумори на кожата и други кожни заболявания.

Клиниката е единственият център в България за хирургично лечение на тежки гнойно-възпалителни процеси на потните жлези и космените фоликули, припомня шефката на клиниката доц. Евгения Христакиева.

В диагностично-лечебна си работа медицинските специалисти в клиниката ползвали богатия опит на колегите си от дерматологичната Университетска клиника "Вивантес" в Берлин, с които поддържат професионални контакти от години.

С това на практика приключва структурната реформа в новото здравно заведение, което обедини многопрофилната и университетската болница, посочва изпълнителният директор проф. д-р Петрана Чакърова. В скоро време щяла да бъде пребазирана и АГ-клиниката, единственото звено, което все още е извън болничния корпус в момента. Вече била избрана новата базата, готов бил и архитектурният план на АГ- Клиниката.

С тези промени новата унивиерситетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович" значително ще намали финансовите разходи и ще осигури по-добри условия за лечебна и за учебно-преподавателска работа, допълват от ръководството.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай