Кметове дебнат как се чисти в община Сатовча

Кметове дебнат как се чисти в община Сатовча | StandartNews.com

Кметовете на населени места в община Сатовча трябва да следят стриктно и да упражняват ежедневен контрол по опазването на околната среда. Такава заповед издаде общинският управник Арбен Мименов във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадъците.

Необходимо е да се осъществява контрол не само в селищата, но и извън тях. Кметовете имат задължението да дебнат и за изпълнението на графиците на фирмите за сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци по населени места. Да контролират има ли разделно събиране на отпадъци от опаковки, на излязло от употреба електрическо и електрон но оборудване, събират ли се негодни за употреба батерии и акумулатори, как се поддържат терените около съдовете за отпадъци, да предотвратяват изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места. Да не допускат създаването на незаконни сметища, а където ги има – да се организира почистването им.

„Тяхна отговорност е чистотата на пътните платна, тротоарите и другите територии, предназначени за обществено ползване", заяви кметът на община Сатовча Арбен Мименов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай