Кметът на Кърджали в готовност за обекти за над 150 млн.

Кметът на Кърджали в готовност за обекти за над 150 млн. | StandartNews.com

Кърджали. Кърджалийския кмет Хасан Азис обсъди проекта за Бюджет 2014 на общината с ДПС-съветници и представители на Десен съюз.

 

„Общината има проектна готовност за обекти за над 150 млн. лв., за част от които се надяваме да осигурим финансиране до края на годината по оперативни програми или националния бюджет. Това ни дава основание да определим Бюджет 2014 г. като бюджет на инвестициите", коментира градоначалникът Хасан Азис на среща с представители на ДПС в местния парламент. По думите на Азис за 52 млн. лв. вече са подписани договори по оперативни програми.

 

Съветници от ДПС поставиха въпроси, свързани с водоснабдителните групи, надземната инфраструктура, уличното осветление, детски и спортни площадки. Направените предложения са били поставени и на общоселските събрания с кметския екип.

 

От името на Десен съюз /СДС, БЗНС, НДСВ, ССД и БДС „Радикали"/, който участва в управлението на общината чрез заместник-кмета Иван Велев, общинският лидер на СДС Дора Христова връчи в писмен вид 5 предложения. Те са за изграждане на подземна и надземна инфраструктура на Промишлената зона - Юг, оформяне на велоалея покрай Водното огледало, изготвяне на проект за водоснабдяване на село Кьосево и изграждане на мрежа за обратни води в кв. „Боровец", ремонт на пътната инфраструктура покрай Пазара на производителите и рехабилитация на тротоарната мрежа в централната градска част и кв. „Възрожденци".

 

„По три от петте предложения вече има направени реални стъпки. За съжаление, на този етап не можахме да се преборим за финансиране на проекта за Промишлена зона - Юг, но той е приоритет за общината", коментира градоначалникът. През седмицата Хасан Азис се срещна и с местния бизнес, а Бюджет 2014 г. предстои да влезе за гласуване в най-скоро време в Общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай