Кметът на Банско поздрави хората с увреждания

Кметът на Банско поздрави хората с увреждания | StandartNews.com

Кметът на община Банско Георги Икономов с поздравителен адрес уважи Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. „През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява този ден за Международния ден на хората с увреждания, за да мотивира по-силно обществото и властимащите да защитават правата и интересите на хората в неравностойно положение и да им предоставят равен шанс чрез достъп до образование, здравеопазване, право на труд.

Поздравявам хората с увреждания и ги уверявам в своята институционална и лична подкрепа. Реализирането на политики за защита на тяхната личната индивидуалност, достойнство и права, е важен елемент от общинската социална политика. Грижата за хората в неравностойно положение е добър показател за зрялост и отговорност", се казва в обръщението на градоначалника. Използвам възможността да поздравя нашите приятели от Спешъл олимпикс България, с които вече няколко години работим съвместно по каузата за признаване и приемане на хората с интелектуални затруднения чрез спорта.

Представители от Банско участваха и взеха призови места на две издания на Олимпийските игри за хора с интелектуални затруднения. Използвам възможността да поздравя и Георги Софкин - председател на националната организация „Малки хора", който дълги години се бори за правата на хората с нисък ръст и успя да постигне провеждането на Олимпиада в София през 2017 г. Честит празник на всички лица с увреждания! Имате нашата подкрепа!, така завършва поздравителният адрес на кмета на Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай