Кметът Иван Портних с първа копка на нов парк

Кметът Иван Портних с първа копка на нов парк | StandartNews.com

В първия работен ден след полагането на клетва като кмет на Варна Иван Портних даде старт на изграждането на нов парк в жк „Възраждане" . Теренът - от около 30 дка необлагородена територия, се намира над ОДЗ „Делфинче". На място присъства и кметът на район „Младост" – Христо Христов.

„Изграждането на парка е мой ангажимент, който поех пред хората. Той е част от усилията, които полагаме за поддържане и увеличаване на зелените зони в града ни", каза кметът. Проектът предвижда изграждане на алеи за разходка, детски площадки, места за отдих, както и зона за спорт - с 2 игрища за футбол на малки вратички, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и площадка за фитнес на открито. Теренът ще бъде почистен от храстите, дърветата ще бъдат запазени, ще бъдат засадени нови декоративни видове. Социализация на зоната включва и мерки по укрепването на дерето. Проектът е на стойност около 2 млн. лв., осигурени от общинския бюджет, а срокът на изпълнение е до края на следващата година.

„Надявам се Общинският съвет да одобри паркоустройствения план за кв. „Аспрухово", където предстоят сериозни промени", каза Иван Портних. Той допълни, че проектът за зелена зона в „Младост" също е готов. Продължава работата и в парка в район „Вл. Варненчик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай