Кмет въведе фейс контрол за търговци

Кмет въведе фейс контрол за търговци | StandartNews.com

Гастрольорите на очна ставка, преди да продадат стоката си

Всеки търговец в петричкото село Самуилово минава фейс контрол в кметството. Това е поредното нововъведение на кмета на селището Кирил Стоянов. Ежедневно в населеното място идват най-различни амбулантни търговци. Те предлагат какво ли не на хората - маси, столове, юргани, възглавници, горски плодове, печки, както и услуги като калайдисване на домакински съдове.

"Част от тези хора пристигат не да продават стоката си, а да направят оглед на имотите и къщите на хората в Самуилово. Набелязват къде и какво да откраднат, кой и как да измамят. Моята задача е да гарантирам сигурността на съселяните си. Затова искам да знам и познавам всеки търговец, който влиза тук - името му, как изглежда, какъв е адресът му, с какъв автомобил е", обясни кметският управник. За контрола върху търговците му помагат четиримата мъже, които са назначени по програма "Сигурност". Те дебнат за непознати лица, обикалят цялото село, отварят си очите на четири. Забележат ли подозрителни лица, информират кмета. "Проверката не нарушава правата на тези хора. Просто е застраховка от наша страна", обясни Кирил Стоянов. Той разказа, че преди време хората му спипали три ромки гастрольорки, които отмъкнали по 1000-2000 лева от възрастни хора, докато уж им продават стоката си.

В началото на миналата година Стоянов измисли друго ноу-хау. Инкасатор на ВиК може да стигне до водомерите в село Самуилово само с местен придружител. Принуди се на тази мярка, тъй като дълго време жителите на селището плащаха завишени сметки за консумирана вода. Сега вече протоколите с показанията се подписват и от техните съселяни, които обикалят водомерите с инкасаторите. Това е гаранция срещу злоупотреби и надписване на сметките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай