Кмет решава 60-годишен проблем на квартал

Кмет решава 60-годишен проблем на квартал | StandartNews.com

Благоевград. Изграждането на подлез ще реши един от големите проблеми на благоевградския квартал „Грамада", който е с давност от 1954 година. Кметът Атанас Камбитов възложи проучването и проектирането на съоръжение, което да свързва района с останалата част на Благоевград.

До този момент връзката се осъществява чрез железопътен прелез, през който освен автомобили, преминават и пешеходци. Заради евентуални тежки инциденти общинското ръководство предприема мерки за осигуряване на безопасно пресичане чрез изграждането на подлез. То ще се построи по такава технология, че няма да се наложи нито спирането на влаковете, нито изместването на релсите.

По предварителни данни подлезът ще бъде висок 3 метра, което ще позволи преминаването на автомобили, микробуси и пешеходци. Двете платна за движение на МПС-та ще са широки по 3.5 метра, а тротоарите за пешеходци по 2 метра. При проектирането ще бъдат спазени всички норми за подобен род строителство, които действат в страната. По този начин ще се постигне трайно облекчаване на трафика към квартала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай