Кмет представи проекти на българо – италиански форум

Кмет представи проекти на българо – италиански форум | StandartNews.com

Благоевград. Красимир Герчев, кмет на община Разлог, участва в българо - италиански форум „Градове на бъдещето : италиански и български опит за развитието на общините". По време на форума, които се проведе в София, градоначалникът сподели опита на общината по проекти, директно финансирани от Европейския съюз.

Разлог бе избран и поканен да представи успешната работа на България по изпълнение на такива проекти. Във форума участваха и Н.Пр. Марко Контичели - посланик на Италия в България, Тодор Попов - председател на УС на НСОРБ, Роберто Маскали - директор на Конфинсустрия България.

Община Разлог има зад гърба си 2 изпълнени проекта с международно участие по програма ИНТЕРРЕГ IV С, съответно MMOVE (Управление на мобилността в Европа) и EPTА (Европейски модел за обществен транспортен орган). Тяхното представяне успя да впечатли както домакините на форума, така също и италианските гости, които не спестиха своите адмирации за идеите и инициативите, предприемчивостта и професионализма на служителите на община Разлог. Кметът Герчев бе поздравеи за усилията за реализиране на нови проекти с обществена и социална значимост и подобряване живота на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай