Кмет и посланик връчиха наградите „Джовани Фалконе“

Кмет и посланик връчиха наградите „Джовани Фалконе“ | StandartNews.com

Благоевград. За пета поредна година Благоевград бе домакин на церемонията по връчването на наградите „Джовани Фалконе".

Ежегодният конкурс „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж", който се организира от Общински съвет по наркотични вещества, събра в зала „22 септември" десетки съдии, прокурори и разследващи полицаи от цялата страна. Началото на проявата бе поставено с танц на фолклорен ансамбъл „Пирин".

Кметът на общината Атанас Камбитов изтъкна, че трагичната гибел на италианския прокурор Джовани Фалконе не е променила само Италия, а и света. По думите му „тя променя съзнанието на световната общност по отношение нетърпимостта към организираната престъпност и консолидира гражданското общество в противодействието на мафията".

Той подчерта значението на конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж", който оказва силно мотивиращо въздействие върху съвременните магистрати и полицаи. „Искам да благодаря на Негово Превъзходителство Марко Контичели, посланик на Италия у нас, за отзивчивостта и декларираната подкрепа, както и на организаторите на конкурса, който вече се превърна в традиция за нашия град", каза още градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай