„Кемпински" в Банско с коледни подаръци за децата с увреждания

„Кемпински" в Банско с коледни подаръци за децата с увреждания | StandartNews.com

Банско. Малчуганите от Дневен център за деца с увреждания „Здравец" в Банско бяха зарадвани с коледни подаръци от мениджърския екип на „Кемпински Хотел Гранд Арена".

По традиция всички 42 деца от различни възрасти получиха коледни чорапи, пълни с бонбони, плодове и лакомства. Тази година мениджърите сглобиха заедно с децата пет джинджифилови коледни къщички. Накрая, когато "постройките" бяха готови, децата вкусиха от примамливо ароматните коледни къщички.

Този жест на екипа на хотела предизвика спонтанно коледен дух в центъра, който предоставя здравни и рехабилитационни услуги, възможности за обучение, овладяване на различни битови умения, познания и спортни дейности на деца с увреждания.

Децата подариха малко коледно дърво, специално изработено и украсено от тях, на генералния мениджър на хотела - Атанасиос Манос.

„Нищо друго не може да зарадва човек така, както усмихнатите детски очи. Радвам се, че имахме възможност да развеселим тези деца и да им предложим един по-различен и интересен ден. Коледа наближава и по това време на годината хората отварят сърцата си за добри дела. Нашето обещание обаче е да не спрем дотук и да продължим да подкрепяме центъра с нови, предстоящи скоро инициативи, коментира Манос.

От „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" припомниха че имат дългосрочен ангажимент в подкрепа на различни събития, в центъра за деца с увреждания „Здравец", включително и празнуването на неговата 15-годишнина на 5 септември 2013 г., когато хотелът организира декорирането и кетъринга за събитието. През пролетта на 2013 г., „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" организира Ден на отворените врати, където децата имаха възможност да поплуват в закрития басейн на хотела и да се порадват на бълбукащата вода в джакузито на хотела. Персоналът от спа центъра се погрижи за безопасността и веселото прекарване на децата, а готвачите ги изнендаха с вкусен обяд със сандвичи и лакомства. Мениджърският екип предприе всички тези инициативи с цел създаване на трайна традиция за подпомагане на деца в нужда и допринасяне за местните социални каузи. По традиция в „Кемпински хотел Гранд арена Банско" са настанени големите звезди на световните ски дошли в зимен курорт №1 за откриването на ски сезона. Тази година гости на откриването са Алберто Томба, Люк Алфан, Марк Жирардели, Юре Козир и Петър Попангелов. Стартът на откриването е в 11,00 ч със състезанието „Победи шампионите", което ще се проведе на писта „Томба". Официалното откритие на сезона ще е в 18,00 ч на площада в Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай