Казанлък избра българската Царица Роза

Казанлък избра българската Царица Роза | StandartNews.com

Стара Загора. Казанлък избра своята "Царица Роза-2013" след близо четиричасов шоу-спектакъл в петък вечерта. Короната на 18-годишната чаровна брюнетка Юлия Попова, абитуриентката от природо-математическата гимназия „Никола Обрешков" в града, връчи казанлъшката кметица Галина Стоянова. Тя съобщи и новината, че според решение на Държавното патентно ведомство конкурсът вече е запазена марка единствено и само на община Казанлък. Не е тайна, че сега „царици" избират в цялата Средногорска яка – от Стрелча до Гурково. Така на практика казанлъчани коронясаха за пръв път най-красивата българка в Долината на розите и тракийските царе. Специално за церемонията на сцената в дома на културата „Арсенал" бе отрупана с рано цъфнали маслодайни рози и цялата зала ухаеше като розова градина.

„Много трудно е да избереш най-красивата роза от такъв букет от одухотворени и красиви лица, призна трудната мисия на журито председателката Нешка Робева преди да обяви призьорките. Трите чаровници – победителката и двете и подгласнички, бяха избрани измежду 21 претендентки от казанлъшките средни училища. Битката за короната беше в три тура, в които освен чара, бяха поставени на изпитание и пластичността, и сценичното поведение, и интелекта на красавиците. Подгласнички на новата Царица Роза-2013 станаха Петя Иванова, също от природоматематическата гимназия, и Росица Иванова от СОУ „Екзарх Антим Първи".

Специален гост на конкурса и член на журито бе посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми, който по традиция връчи на новата царица не по-малко престижната награда – два билета за пътуване до Страната на изгряващото слънце.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай