Казанлък избира Царица Роза на 9 май

Казанлък избира Царица Роза на 9 май | StandartNews.com

Казанлък. Царица Роза за 2014 г. ще бъде избрана на 9 май в Казанлък. Конкурсът е първата от проявите в програмата 111-ят Празник на розата. Това съобщи Сребра Касева - началник - отдел „Култура" в Община Казанлък пред "Фокус".

Тази година 20 абитуриентки от казанлъшки училища ще се надпреварват за короната на царицата. Конкурсът ще протече в три кръга. Претендентките ще се явят облечени съответно в национално, спортно – елегантно и официално облекло. Журито ще оценява както физическите им качества, така и интелектуалният им потенциал.

„Момичетата възприемат това, което им предстои като едно невероятно преживяване, добронамерени са една към друга, между тях няма конфликти, работят като един екип в процеса на подготовката, на репетициите и мероприятията предшестващи спектакъла на 9 май, обясни Касева. И уточни, че Царица Роза 2013 и кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще сложат короната на новоизбраната Царица.

Наградата на новата Царица ще бъде посещение в Япония, както и други материални награди. Двете подгласнички също ще имат награди- едната ще присъства на Празника на жасмина в Грас, Франция, а другата ще бъде включена в състава на официалната делегация на Община Казанлък , която ще присъства на празника на побратимения на Казанлък град Верия Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай