Касираха изборите в лознишкото село Каменар

Касираха изборите в лознишкото село Каменар | StandartNews.com

Изборите за кмет на лознишкото село Каменар са недействителни. Това постанови административният съд в Разград, който реши че на 25.Х. вотът там е бил опорочен.

Делото влезе в съда заради жалба на независимия кандидат за селски управник Ниязи Хюсеин, който в нощта на преброяването се оказа, че губи битката срещу кандидата на ДПС Ерол Тахсим само с един глас.

Според Хюсеин разлика в резултатите между двамата съперници няма.. При първото преброяване членовете на СИК са установили, че претендентите имат равен брой гласове по 161 всеки. При повторното броене обаче една от бюлетините в полза на независимия кандидат била обявена за недействителна и така балотажът бил осуетен.

Съдът намери претенциите на Ниязи Хюсеин за основателни, защото разследването е показало, че оспорваната бюлетина е намерена извън изборната кутия, в урната, където се събирал вота за референдума. Изборът в каменар е опорочен и защото повторното преброяване е извършена в отсъствието на част от членове на СИК, докато на финалното отчитане присъствало само ръководството на комисията.

Решението на административния съд в Разград подлежи на обжалване пред ВАС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай