Кърджалийски ученици обменят опит с италианци и германци

Кърджалийски ученици обменят опит с италианци и германци  | StandartNews.com

Асизи. Ученици от Професионална гимназия по електроника в Кърджали участваха във втората международна среща по проект „Един с друг вместо един до друг" в италианския град Асизи. Темата на дискусията е "Помощ вместо обществена изолация" насочена към проблемите на бездомните и бедни хора.

Партньорите от България, Германия и Италия са разделени на 4 групи като всяка разглежда различен аспект на бедността. Младежите посещават и център за грижа за хора с тежки физически и ментални увреждания. Представени им са и няколко метода за стимулиране и социализиране на инвалиди и болни. По време на срещата в Асизи е организирано и посещение в дом за осигуряване на грижи за бездомни и социалнослаби.

Учениците от трите страни планират и провеждат благотворителна акция в полза на Дома за хора в нужда „Каритас", която ще продължи във всички училища в България, Германия и Италия. Международният проект "Помощ вместо обществена изолация" е по програма „Коменски". По време на престоя в италианския град учениците от Кърджали са настанени в приемни семейства. Проведени са и няколко посещения на културни и исторически забележителности в Торджиано, Перуджа и Асизи.

Работещите по международния проект за бездомните и хората в нужда, вече започнаха подготовка и за следващия етап, който престои през март в Германия. Темата на предстоящата среща е "Интеграция вместо асимилация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай