Кампания в Сливен за Стария бряст за европейско дърво на годината

Кампания в Сливен за Стария бряст за европейско дърво на годината | StandartNews.com

Сливен. Сливен започва мащабна кампания в подкрепа на своя символ - вековното дърво Стария бряст, което се намира до сградата на общината. Целта ни е да спечелим надпреварата и Стария бряст да стане европейско дърво на годината, обяви пред журналисти кметът Кольо Милев.

От началото на януари, когато започва гласуването по интернет, ще има специални часове на класа, посветени на дървото, а темата ще залегне и в часовете по биология.

"Вече има сформирана група във Фейсбук, а всеки вторник пред журналистите ще отчитаме докъде сме стигнали", заяви Милев. Негов подчинен общински чиновник нагледно демонстрира къде и как трябва да се гласува за Стария бряст. Приемаме всякакви добри идеи, казаха от общината. Междувременно подкрепата за кампанията нараства и в училищата. На няколко места се сформират инициативни комитети за гласуването, което ще продължи до края на месец февруари. Стария бряст е много важен като символ на Сливен. За мен обаче е важно да успеем да организираме една голяма общност от хора с определена цел, каза кметът на Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай