Камбитов вече с четирима заместници

Камбитов вече с четирима заместници | StandartNews.com

Общинският съвет в Благоевград гласува изменението на общата численост и структура на общинската администрация. По предложение на кмета Атанас Камбитов броят на заместниците му беше увеличен от трима на четирима. Заместник-кметовете, които ще работят в настоящия мандат, са Христина Шопова - зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности, Иво Николов - зам.-кмет по икономика и финанси, Янко Янков - зам.-кмет по строителство и сигурност, както и Зорница Кралева, която и до момента изпълнява успешно длъжността зам-.кмет по европейските проекти и програми.

„Пред нас стоят много задачи и предизвикателства. През следващата година със сигурност ще има стратегия и план за действие в областта на културата и хуманитарните дейности", каза Христина Шопова, след като бе официално представена като зам.-кмет. Янко Янков, който ще отговаря за строителството, определи програмата на общината като много амбициозна.

„Знаем, че Благоевград е лидер в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, надявам се да запазим тази позиция и за в бъдеще", подчерта той. Иво Николов пък пое ангажимент политиката на общината приходите от местни данъци и такси да бъдат разходвани ефективно да продължи и това да се усети от благоевградчани.

На своята сесия съветниците приеха на първо четене Етичен кодекс и Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай