Калуди Калудов пя Македонско девойче на брифинг

Калуди Калудов пя Македонско девойче на брифинг | StandartNews.com

Благоевград. Известният оперен певец Калуди Калудов смая журналисти и гости на брифинг в Благоевград с изключителния си глас. По време на пресконференцията за юбилейния му концерт на 4 октомври той изпълни фрагменти от народната песен „Македонско девойче". Той бе предизвикан да изпее откъс от музикално произведение. После световноизвестният оперен певец разказа за своя живот и творчество, както и как е стигнал до голямата сцена.

За класическото пеене го открива Веселина Зафирова – преподавател по пеене в музикалното училище във Варна, където в продължение на една година е частен ученик.

Активната международна кариера на Калудов започва с ролята на Форесто от операта „Атила" на Верди. В Миланската скала Калудов пее в оперите „Атила" и „Бал с маски" на Верди, „Манон Леско" на Пучини. Пял е в най-големите европейски оперни театри, както и в САЩ, Япония, Южна Корея, Чили. За 35 години сценична дейност певецът е изиграл повече от 60 роли в различни точки на света.

На 4 октомври в зала „Яворов" от 18. 30 часа Калуди Калудов ще излезе пред благоевградска публика, за да отбележи заедно с приятели и гости два юбилея - 60-годишнина и 35 години на оперна сцена.

Специално участие в концерта „Калуди Калудов - 60 години творческа биография" ще вземат Анна Дитри, Ботьо Янчев, Теодора Петрова, Гергана Янчева и Юрий Николов. Те ще изпълнят откъси от драматичните опери на Верди – „Трубадур", „Силата на съдбата", „Сицилиански вечерни" и любимата на ценители на оперната музика „Травиата".

Жителите и гостите на Благоевград ще могат да чуят и неповторимите опери на Джакомо Пучини – „Тоска", „Манон Леско", „Мадам Бътерфлай", „Бохеми" и „Турандот". В програмата са включени и композиторите Белини, Леонкавало, Кардилио, Сартори.

Диригент на оркестъра на Камерна опера- Благоевград ще бъде Красимир Топалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай