Издигнаха проф.Анелия Клисарова за кандидат–кмет на Варна

Издигнаха проф.Анелия Клисарова за кандидат–кмет на Варна | StandartNews.com

Искам да върна усмивките и спокойствието по лицата на варненци .Ще бъда вашето острие на отговорността, заяви проф. д-р Анелия Клисарова пред своите съграждани, които препълниха в четвъртък вечер Английския двор на Археологическия музей. Сдружение „Търсете жената", което е създадено преди 15 години и признато в ЕС, издигна бившия министър на образованието като независим кандидат за кмет на Варна.

Отново съм пред черната дъска, но този изпит е много отговорен и важен за мен, заради оценката, която трябва да получа от вас , каза Клисарова. В Археологическия музей се е намирала бившата Девическа гимназия и някогашната V гимназия, на която тя е възпитаник.Затова и се обърна лично към своята класна ръководителка и учителка по математика от преди 38 години, която дойде също да я подкрепи, заедно с много други преподаватели в медицината.Винаги съм се ръководила от правила и те са десетте Божи заповеди- да не крада, да не лъжа, да помагам и ако имам две ризи, едната е за вас, каза на привържениците си проф.Анелия Клисарова. Преди това тя призова за една минута мълчание в памет на починалата доц.Лидия Петкова, един от най-уважаваните лекари във Варна, която временно оглави градската организация на БСП, когато нейният лидер Борислав Гуцанов беше избран за народен представител в бившия парламент.

Той също беше сред приятелите на проф.Клисарова, които дойдоха на нейното представяне. Сред гостите бяха областният координатор на АБВ Боян Димитров, бившата евродепутатка от ГЕРБ Душана Здравкова, много лекари, юристи и бизнесмени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай