Инванзивна кардиология вече и в Лом

Инванзивна кардиология вече и в Лом | StandartNews.com

Лом. В най-скоро време и Лом ще има инванзивна каридология, съобщи управителят на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец" д-р Георги Савков. Така в града ще може да се прави изследването кардиография, да се поставят стендове и да се лекуват инфаркти. Досега в този район на страната такава помощ не се оказва. Болните трябва да бъдат транспортирани до Враца, Плевен или София.

Откриването на инванзивната кардиология става с помощта на екип от висококвалифицирани специалисти от столичната болница „Света Екатерина". Лекари, начело с проф. Юлия Джоргова, намира, че материалната база и кадровият състав гарантират успешно развитие на този вид дейност. Лекари от Лом ще преминат обучение в „Света Екатерина", която е водещ център по инванзивна кардиология, а в началото – лекари от столичната болница ще лекуват и в Лом.

Болницата в Лом е обзаведена с най-модеран апаратура за диагностика и лечение. Тя бе доставена през 2013 по проект, финансиран от оперативната програма „Регионално развитие". Стойността и е над 3 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай