Хванаха трафикант на оръжие в Малко Търново

Хванаха трафикант на оръжие в Малко Търново | StandartNews.com

Трафикант на бойно оръжие е бил задържан преди два дни на граничния пункт в Малко Търново. Арестуваният Мустафа Йоксузоглу е турски гражданин и е пътувал в посока към България с лек автомобил Мицубиши. При извършена проверка полицаите открили под седалката на колата два бойни пистолета. Той е задържан за 48 часа, а прокуратурата в Бургас настоява да остане постоянно в ареста. Трафикантът на оръжието твърди, че пистолетите не са негови и не знаел как и кога са се появили в колата му.

Пред разследващите той поддържа версията, че малко преди да бъде арестуван, по пътя към границата качил стопаджия. Непознатият слязъл от колата му малко преди да достигнат граничния пункт.

Мустафа твърди, че не познава пътника си, няма представа какъв е, откъде и закъде е пътувал. Във версията си намеква, че е твърде възможно той да е подхвърлил незаконните оръжия. Разследването срещу турския гражданин се наблюдава от ДАНС, съобщиха разследващи. Откритото контрабандно оръжие е изпратено за балистична експертиза, за да се установи дали с него е стреляно и дали не е извършено престъпление. Една от водещите версии, по които се работи, е че пистолетите са били доставяни за изпълнение на мокри поръчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай