Хулигани подпалиха 18-метровата елха в Бургас

Хулигани подпалиха 18-метровата елха в Бургас | StandartNews.com

Хулигани вилняха в центъра на града и подпалиха 18-метровата коледна елха на площад "Тройката". Екшънът се разиграл около 4 часа сутринта в петък. Вандалите са пристигнали въоръжени с богат арсенал запалителни материали, сред които и пиратки. Няколко пъти те безуспешно се опитвали да подпалят коледното дърво. След като не успели да предизвикат пожар с пиратките, те избутали от съседната улица контейнера за смет под елхата, а след това подпалили отпадъците в него. Красивата коледна елха, която е истинска атракция в морския град, е оцеляла единствено благодарение на бдителни граждани. Хората случайно минавали наблизо, когато видели, че дървото започва да гори и позвънили на спешния телефон 112.

Само броени минути по-късно полицаи блокирали центъра, но хулиганите успели да избягат. Последвала среднощна гонка и накрая униформените спипали 22-годишния Яни П. от Бургас и 21-годишния Денис П. от София. Пироманският екшън коства на двамата гамени едно денонощие в ареста и по 5000 лева глоба за всеки заради повреда на общинско имущество. До броени дни двамата ще бъдат изправени на съд, тъй като срещу тях е образувано и бързо полицейско производство.

Същата нощ градът осъмна и с поражения в морската градина, където няколко спирки бяха натрошени. Според разследващи не е изключено арестуваните подпалвачи на елхата да са вилнели и в морската градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай