Хотелиери искат паралелка по туризъм в Банско

Хотелиери искат паралелка по туризъм в Банско | StandartNews.com

Банско. По инициатива на кмета Георги Икономов в курорта Банско се проведе работна среща за потребностите на пазара на труда и местния бизнес от специалисти по определени професии, свързани с туристическия бранш. В дискусията се включиха представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес и директорите на общообразователните училища в общината.

 

Обсъдена бе възможността за разкриване на професионална паралелка след 7 клас с направление „Туризъм и ресторантьорство" към СОУ „Неофит Рилски" – Банско. Браншът заяви своята готовност за съдействие чрез предоставянето на материалната си база за провеждането на практически занимания. Изтъкната бе необходимостта от създаването на договорни отношения, които да гарантират реализирането на обучените кадри в Банско. В същото време това би довело до повишаване на конкурентноспособността на трудовия пазар и на качеството на предлаганите туристически услуги.

 

„Вярвам, че заедно с бизнеса можем да намерим правилната формула за създаване на качествено и професионално ориентирано образование. Целта е да задоволим потребностите на бизнеса от добре обучени кадри, да подобрим общинската образователна система и да гарантираме сигурни работни места на завършилите ученици", заяви кметът Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай