Губернатор помага на откъснати от света села

Губернатор помага на откъснати от света села | StandartNews.com

Благоевград. Областният управител на Благоевград Муса Палев обеща помощ и решаване на проблема с липсата на алтернативен път в пет петрички и едно санданско село. В петък той се срещна в областната управа с кметовете на Марикостиново, Генерал Тодоров, Ново Кономлади, Капатово, Кромидово и Левуново.

Ден по-рано управниците изпратиха сигнал, че пътят между селата Марикостиново и Левуново е прекъснат заради изграждането на автомагистрала „Струма" и няма изграден обходен път. Това възпрепятства възможността хората да пътуват до общинските центрове и работните си места. Жителите на шестте селища заплашват с гражданско неподчинение и блокада на магистралата за Гърция, ако до седмица въпросът не се разреши.

„Предложихме на Агенция „Пътна инфраструктура" да се извърши частичен ремонт на стария международен път, който свързва двете села. В момента са засегнати над 1300 души в нашите населени места. Те не могат да отидат на работа, дотук не стигат линейки", твърдят селските управници.

Муса Палев още в понеделник ще извърши проверка на място, ще разговаря с фирмата изпълнител и с ръководството на АПИ, за да се възстанови съществуващата пътна отсечка, която се ползва като обходен маршрут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай