Гранични спипаха полицейски униформи и оръжие

Гранични спипаха полицейски униформи и оръжие | StandartNews.com

Гранични полицаи атакуваха къща и имоти в граничното петричко село Златарево, където намериха в специални тайници две полицейски униформи. На пет места в парцела те открили над 3 килограма сухи листа и съцветия, реагиращи положително при проведения тест на канабис. В жилището униформените окрили и иззели гладкоцевна пушка, боен пистолет, 37 патрона с различен калибър, две радиостанции, две полицейски униформи. В нива в района на селото граничните полицаи попаднали на 111 стръка канабис с общо тегло над 66 килограма.

Иззети са проби от целия земеделски имот, които ще бъдат съхранявани в ГПУ-Златарево. Останалото количество зелена маса канабис е унищожено на място чрез изгаряне. Задържани са петима мъже, които са съпричастни към случаите.

Гранични полицаи от ГПУ-Благоевград проведоха специализирана операция в областния град. При извършена проверка на три жилища и един лек автомобил са установени и иззети общо 39 840 къса цигари с македонски акцизен бандерол. За 24 часа са арестувани мъж и жена. Работата по документирането на случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай