Голям интерес към обучение в руски ВУЗ

Голям интерес към обучение в руски ВУЗ | StandartNews.com

Голям интерес към обучение във висши учебни заведения на Русия в Сливен. Повече от 40 ученици от 11 и 12 клас от природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и езикова гимназия "Захари Стоянов" се срещнаха с представителя на руското министерство на образованието в посолството на Москва у нас Робърт Шестаков. Бяха обяснени подробно условията за обучение в руски висши учебни заведения, заяви пред "Стандарт" директорката на ПМГ "Добри Чинтулов" Мариана Милева.

В срещата взе участие и генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук. Двата народа са исторически свързани и съм уверен, че добрите отношения ще се развиват, заяви пред кмета на Сливен Сергей Лукянчук. В община Сливен той разбра, че в 7 от училищата руският език е включен в учебната програма, а като втори чужд език се изучава в 5 гимназии. В две училища е включен в предметите за свободно избираема или задължителна подготовка. От 2016 година в две детски градини в Сливен са сформирани групи за изучаване на руски, а това предстои и в трета, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

Директорката на гимназия "Добри Чинтулов" Мариана Милева съобщи, че е обсъждана възможността за създаване на руски център, оборудван с компютърна техника, за работа на ученици, изучаващи руски език и за организиране на курсове и квалификационна дейност на преподаватели по руски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай