Гeрбери правят второ дарение за изграждането на култов храм

Гeрбери правят второ дарение за изграждането на култов храм | StandartNews.com

Стара Загора. Лични дарения за довършването на новостроящия се православен храм в кв. „Самара" направиха старозагорските депутати от ГЕРБ Андон Андонов, Пламен Йорданов и Кирил Добрев. Църквата ще носи името на покровителя на Стара Загора „Св. Игнатий Старозагорски" и настоятелството вече получи едно дарение от 50 хил. лв. от лидера на партията Бойко Борисов през август.

„Ние правим този жест, защото искаме да съграждаме храмове, които да ни обединяват, а не както се случва в момента... Защото казусът с Музея на религиите и опитите той да се превърне в действаща джамия само ще ни разделя и ще всява напрежение", отбеляза Пламен Йорданов, който връчи дарението на старозагорския митрполит Галактион на официална церемония във вторник. Владиката отслужи литургия и водосвет в двора на църквата и благодари на всички дарители, които помагат за изграждането й.

„На днешния ден се отбелязват 199 г. от мъченическата смърт на Св. Игнатий Старозагорски, който отказва да приеме исляма. Днес отново се надигат сили, които се опитват да унищожат православната вяра, но историята ни учи, че така тя става по-силна", заяви в проповедта си Митрополит Галактион и благослови всички, които защитават Музея на религиите.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай