Гълъбово пали коледната елха, въпреки бедствието

Гълъбово пали коледната елха, въпреки бедствието | StandartNews.com

Стара Загора. Въпреки бедственото положение заради наводненията и несигурното електроснабядване в Гълъбово и селищата в общината, коледната елха ще грейне и в миньорското градче тази вечер. В ролята на Дядо Коледа ще влезе гълъбовският градоначалник Николай Тонев, който ще връчи коледни подаръци на 51 деца, отличници и от социално слаби семейства от училищата в Гълъбовска община.

След това ще грейнат празничните светлини на двете коледни дръвчета в центъра на града – пред общината и на площада, близо до река Сазлия, която създаде толкова проблеми на хората.

От общинския кризисен щаб са обезпокоени, че през последните 24 часа се и излял нов дъжд и нивото на рекато видимо се е увеличило. Взети са обаче всички мерки за сигурността на хората, включително и евакуация, ако се наложи.

Електгроснабдяването на общинския център и най-голямотго село продлъжва да се осигурява с всички рискове от залятата подстанция „Гълъбово". Продължава и спешното изгражадане на дига около нея, за да се изпомпа водата отвътре и да се реши трайно проблема с тока в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай