Фермер отвлече овчар, дължал ангария

Фермер отвлече овчар, дължал ангария | StandartNews.com

42-годишен мъж от Разград бе отвлечен от бивш работодател, за да „доработи" дължима ангария. Инцидентът се разиграл в понеделник вечерта в кубратското село Каменово, където 42 годишният Владо В. гостувал на свой приятел.

Двама мъже пристигнали в селото с автомобил, нахлули в къщата и накарали със сила гостенина да ги последва. Те го наврели в багажника на колата и го откарали до разградското село Балкански, където до преди два месеца Владо работел като овчар.

Похитителите обяснили на жертвата си, че трябва да „доработи " в стопанството, защото на сметката му се водели изгубени овце. По време на екшъна Владо се подчинил, но призори, докато пазачите му спели успял да избяга и пеш стигнал до Разград Там потърсил помощ от свой приятел, който го откарал отново в Каменово и го посъветвал да се оплаче в полицията.

Местни хора разказват, че във фермата, в която се разиграла драмата по правило пастирите работели без заплати срещу храна и подслон. Владо В. избягал от ангарията не защото не му давали пари в брой, а защото често бил наказван и с бой.
Полицията разследва похищението. Ако вината на замесените се докаже, те ще бъдат съдени за отвличане. Наказанието за този вид тежко престъпление предвижда затвор между 9 и 17 години, обясниха юристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай