Фандъкова: Пускаме движението на Семинарията на 13 юли

Фандъкова: Пускаме движението на Семинарията на 13 юли | StandartNews.com

София. Цялостното движение при Семинарията ще бъде пуснато на 13 юли. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес инспектира изпълнението на кръстовището на две нива на Семинарията.

"Изпълнителите изпълниха ангажимента си и тази нощ частично бе пуснато движението при Семинарията в столицата, което бе спряно цялостно, за да може да се довършат работите на долното ниво", обясни кметът, цитирана от "Фокус".

„В момента текат довършителни дейности на целия обект. Изпълнителите са в график. По график на 15 юли трябваше да бъде пуснато движението и току-що се договорихме след изчисленията, че всъщност на 13 юли в неделя ще бъде окончателно пуснато движението на кръстовището на Семинарията", уточни Фандъкова.

Остава да бъде завършен ремонтът на тротоара и стената при Семинарията. Тротоарът е единственият елемент, който ще остане за довършване след пускането на обекта на 13 юли, каза кметът.

Трафикът в София се облекчава в пъти повече след пускането на кръстовището, като преди това имаше големи задръствания, а сега се очаква не само трафикът да се облекчи, но и да се подобри чистотата на въздуха. Предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда", който ще изведе движението към бул. „Черни"връх и ул. „Сребърна". Третият етап е разширението на бул. „Черни връх" до Южната дъга, смята Фандъкова.

"Благодарна съм на всички шофьори и граждани, които усетиха неудобството по време на строителството, но проявиха търпение. Същото ще се случи и с другите големи обекти, които продължават в момента. Единствено има забавяне на трамвайното трасето на бул. „България". Там до момента от 1 юли до сега около 300 хил. лева струва това забавяне. Всеки ден забавяне носи санкции от 0,5% - 40 хил. лева. По график се движат дейностите на бул. „Цариградско шосе", очакваме на 15 септември да бъде пуснато движението", каза още градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай