Фандъкова предлага до 20% отстъпка от парното

Фандъкова предлага до 20% отстъпка от парното | StandartNews.com

София. „Топлофикация – София" ще прави 20% отстъпка от фактурите за парно през отоплителния сезон при потребление до 250 квт/ч, съобщи в интервю за БТА кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Редовните платци на дружеството пък ще ползват 3% отстъпка от сметките си.

„Поискахме от "Топлофикация София" да разработи програма, която да насърчава лоялните абонати и тя вече е внесена в общинския съвет. В нея се предвижда отстъпка в цената, за тези, които съвестно си плащат всеки месец с 3 процента. Предвиждаме и отстъпка в цената на топлоенергията по време на отоплителния сезон за количество до 250 квч. Отстъпката тук е сериозна - с 20 на сто от цената. Тя ще важи за всички абонати, но най-силно ще я усетят хората, които ограничават ползването на парно и потребяват много малки количества", обясни Фандъкова.
Освен това от началото на следващия отоплителен сезон при плащане на равни месечни вноски първата вноска ще се заплаща с 50% отстъпка, а всички, които към момента заплащат на равни вноски, ще получат същата отстъпка от последната равна вноска. Фандъкова обаче отбеляза, че такава мярка трябва да бъде одобрена от ДКЕВР.

„Вече сме внесли в МИЕТ пакет от мерки, които включват както ежемесечния отчет, така и промяна в изчислението на процента сградна инсталация. Хората ясно казаха, че искат отчитане всеки месец, но в същото време не е вариант да ги задължим веднага да купят нови уреди за дистанционно отчитане", каза Фандъкова. Затова по думите й ще се разглеждат различни предложения, за да може хората да имат избор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай