Фандъкова: Обстановката в столицата е нормална

Фандъкова: Обстановката в столицата е нормална | StandartNews.com

В момента обстановката в столицата е нормална след започналите през нощта снеговалежи. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус".

"От 4.00 часа през изминала нощ започнаха обработки на територията на цялата Столична община във връзка със снеговалежа и с ниските температури", посочи тя и добави, че обработките се извършват със смеси срещу заледяване. „На терен работиха 175 снегопочистващи машини. Работата започна от улиците и булевардите, по които се движи общественият градски транспорт, като бяха обработени и опасни, стръмни участъци", уточни кметът. По думите й, абсолютно всички булеварди и улици, по които се движи масовият градски транспорт, са обработени рано тази сутрин. „В природен парк „Витоша" се извършва опесъчаване на пътя Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове", каза още Фандъкова. „Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути", допълни тя. Кметът заяви, че в момента там, където е необходимо във връзка с евентуална възможност за заледяване продължават обработки, но повечето машини са на изнесените стоянки по повод очаквания по-силен снеговалеж и ниски температури, като целта е да се осигурява през цялото време движение при зимни условия по основните трасета на града. „Четири екипа на Звеното по аварийно-спасителна дейност на Столична община извършват огледи на място", добави кметът.

Фандъкова се обърна към всички шофьори с молба да карат внимателно и с автомобили оборудвани за движение при зимни условия. „Напомняме на водачите да карат с автомобили оборудвани за движение при зимни условия и да бъдат внимателни", каза кметът и добави, че към момента няма информация за инциденти, свързани със зимната обстановка в столицата.

Във връзка с очаквания днес засилен трафик на входа на столицата, след серията почивни дни и празници, тя посочи, че имат уверението, че има засилено присъствие на КАТ –„Пътна полиция" по всички входно-изходни артерии на града. „Да не забравяме, че се очаква и по-силен снеговалеж в по-късните часове следобед, така че моля всички да бъдат търпеливи и внимателни, за да няма пътно-транспортни произшествия", призова Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай