Фандъкова: Глобите за неправилно паркиране са достатъчно високи

Фандъкова: Глобите за неправилно паркиране са достатъчно високи | StandartNews.com

Столична община засажда повече дръвчета и цветя из града, прави нови велоалеи 

„Санкциите и сега са достатъчно високи". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод справянето с нерегламентираното паркиране в София. Тя коментира проблемите на града в сутрешния блок на бТВ.

Повече от 250 автомобила, които са били паркирани на зелени площи и тротоари, са вдигнати от началото на годината до момента, каза тя. И уточни, че междублоковите пространства и зелените площи са приоритет на районите в столицата.

Близо 190 акта и над 1200 констативни протокола са наложени на водачи, които не паркират правилно. Сегашният контрол е достатъчно ефективен, въпреки че не винаги се правят проверки и се вдигат нарушителите, смята столичният кмет.

Ремонтите в столицата предстоят

Кръговото на Руски паметник ще бъде реконструирано изцяло. Планът предвижда и смяна на ВиК мрежите, които не са подменяни през последните 100 години. Трамвайната линия ще бъде изместена двупосочно по бул. "Скобелев", за да има нормален режим на кръгово движение, обясни Фандъкова. И припомни, че София ще има за първи път "зелена" трамвайна линия.

Ремонтът на частта от бул. "Цариградско шосе" (от Алея "Яворов" до 4-ти километър) ще започне след първи юни. Мостът над алеята също ще претърпи реконструкция, което допълнително ще затрудни движението по "Цариградско", каза градоначалникът.

Третият възлов ремонт в столицата ще бъде на бул. "Иван Гешов" и бул. "България". Там предстои изграждането на кръстовище на две нива – горното да е с кръгово движение, а трамваят да минава отдолу, където ще има и светофар. Началната дата на дейностите тепърва ще стане ясна, защото планът е да бъдат приключени другите ремонти в София, за да се облекчи движението.

Последният участък от пешеходната зона на бул. "Витоша", който се очаква да бъде завършен до края на юни, бива ремонтиран в момента. Реконструкцията от НДК до Южен парк започва от началото на юни. По трасето ще има подмяна на трамвайните релси, поставяне на улично осветление, озеленяване и залесяване.

Повече велоалеи, подмяна на болни и стари дървета с нови, както и засаждането на още по софийските улици, е друг приоритет на Столична община в дългосрочен план, категорична бе Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай