Фамилия тръгва с трабанти на ретро парад в Германия

Фамилия тръгва с трабанти на ретро парад в Германия | StandartNews.com

Три поколения нашенци тръгват с трабанти за Германия, за да дефилират с кашоните си на колела на събора на култовата марка автомобили, който ще се проведе през уикенда в град Цвикау.

34 годишният пожарникар Данчо Христов, съпругата му Пламена и двете им деца Теодор и Елена ще пресекат Европа , натъпкани в двутактовото возило, произведено в бившата ГДР през 1985 година. Те планират да преминат 1 800-те километра до родината на „картонения Ханс" за 5 дни, като ще почиват на всеки 360 километров пробег, за да не запуши колата им по пътя.

Зад Данчо втори трабант, пилотиран от баща му Димитър, ще бръмчи в стремежа си да стигне до Цвикау. Христов старши се запалил по идеята да се включи в ретро парада още миналата година, когато синът му тръгнал за Германия с жълтия автомобил на фамилията, а оставил в гаража синьото комби, любимо на баща му. „Ако всичко мине успешно, догодина ще идем двамата с двете коли", заканил се бащата.

Така седмица преди култовото събитие двата автомобила отпрашиха от Исперих на Запад. Още 8 български трабанта тръгват за Германия, за участие в знаменателното събитие. В автоколоната от коли трепачи Лудогорието ще бъде представено и от почетния председател на клуба на трабантаджиите от Лозница Съби Събев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай