Евтини ски и нощувки пълнят Добринище за Великден

Евтини ски и нощувки пълнят Добринище за Великден | StandartNews.com

3000 нашенци, гърци и македонци празнуват в града

Почти всички места в курорта Добринище вече са заети за великденските празници. Близо 3000 нашенци, гърци и македонци ще изкарат празничните дни на СПА и планина в подножието на Пирин. „Привличаме туристи с ниски цени на нощувките и на карането на ски.

Голямо предимство тази година е, че има много сняг в Пирин планина, гостите ни ще могат да съчетаят веселбата с практикуване на белия спорт. Над 20 хотела се построиха в последните десетина години заради увеличения поток от туристи в града ни", твърди кметът на Добринище Китан Галчев. Нощувките в семейните хотели са между 20 и 25 лева на човек, в цената е включена и закуска. В по-луксозните комплекси същата услуга е не повече от 40 лева, но в тях се ползват и екстри като сауна, парна баня, фитнес, басейн. Навръх Великден за всички ще има концерт на площада, в който ще участват местни самодейци и известни изпълнители.

Заради планината и множеството минерални извори инвеститорският интерес в последните години е много сериозен към нашето населено място, твърдят местните хора. А той е предизвикан от наплива на туристи от страната и чужбина. В повечето къщи обособени стаи за гости. Минералната вода води хора от целия регион насам, защото лекува куп болежки. Доста туристи, най-вече чужденци, пътуват от Банско, за да се потопят в термалните извори, градът е само на 7 км от зимния курорт. „По Великден всички хотели и частни квартири ще са пълни. Все повече са гостите на града ни", казва градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай