Елитът на планинското колоездене се събира в Пампорово

Трима българи в битка за медалите

Елитът на планинското колоездене се събира в Пампорово | StandartNews.com

Смолян. В курорта Пампорово се провежда Европейско първенство по планинско колоездене в дисциплините спускане и форкрос. Състезатели от 13 държави пристигнаха в страната за престижната надпревара, която започна на 3-и октомври и ще завърши в неделя, 6-и октомври, съобщават от Пампорово АД.

„Състезанието се провежда в двете най-масови дисциплини в световното колоездене – спускане и форкрос и към него има сериозен интерес. Това е топ надпревара за страната ни, което за пореден път доказва сериозното място, което България заема на световната колоездачна сцена. БКС започва да обръща все повече внимание на планинското колоездене. Така ще е и занапред". Това заяви председателят на Българския колоездачен съюз Петър Бончев на специална пресконференция в столицата.

28 български състезатели участват в надпреварата в отделните дисциплини и възрастови групи, а  трима от тях ще се борят за медалите на Европейското. Боби Крумов е на 13-та позиция в квалификациите, на 6,48 сек от този с най-добро време днес следобед Миран Ваух (Сло), съобщават от Български колоездачен съюз. Мартин Марков, Андрей Цолев и Стоян Пейчинов завършиха съответно 17-и, 18-и и 19-и. Димитър Гайдов пък падна по време на квалификациите и даде последно време.

Ани Томева и Ева Димитрова продължават в битката за отличията в дамския форкрос. Двете отиват на полуфинал с фаворитката Емелин Раго (Фр). Тя е с най-добро време след квалификациите.

Французойката Емелин Раго, която е световна шампионка за жени и двукратна световна шампионка за девойки, е сред чуждестранните звезди, които участват в първенството.

Шампионатът се провежда под егидата на Българския, Европейския и Международния колоездачени съюзи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай