Едно българско градче засрами София с коледната си украса (СНИМКИ)

То е като излязло от триказките

Едно българско градче засрами София с коледната си украса (СНИМКИ) | StandartNews.com

Едно българско градче засрами София с коледната си украса. Ако имаше състезание за най-красив град в Рождествените празници Елин Пелин със сигурност щеше да е сред призьорите. Градът е като излязъл от приказките.

Коледен базар в Елин Пелин събира средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

Зад скарите и щандовете застанаха кметове на населени места, общински съветници и доброволци, които работиха благотворително за инициативата "Пожелаваме си бебе".

"Знаем, че в България над 250 000 са двойките, които имат такива проблеми и ние решихме, че най-подходящият момент за една такава надежда е именно в навечерието на коледните празници. Общински съветници, кметове от населени места, не само от администрация, наши приятели, познати, всички са се включили в това, което ни заобикаля, а всъщност и всичко, което го виждате, то е пак благодарение на по-голямата степен доброволен труд и дарители, така че бюджетът, който сме похарчили, е изключително малък, но средата и атмосферата е изключително коледна и празнична", каза Ивайло Симеонов - кмет на община Елин Пелин.

През новата година общината за първи път ще финансира процедури и дейности по асистирана репродукция на двойки, които мечтаят за деца. А средства за стартовия бюджет ще се събират благотворително и следващия уикенд. Днес на градския площад бяха пуснати и празничните светлини.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай