Е. Радев и ГЕРБ-Силистра подпомогнаха даровити деца

Е. Радев и ГЕРБ-Силистра подпомогнаха даровити деца | StandartNews.com

На 16 юни 2016 г. в залата на Областна администрация Силистра за пети пореден път под патронажа на областния управител на област Силистра бе проведена церемония като завършек на уникалната дарителска проява „Инициатива за подпомагане на даровити деца в затруднено материално положение". На поканата се отзоваха 26 дарители – eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, представители на държавната администрация и на местното самоуправление от област Силистра, хора от бизнеса, от кметства и училища.

Всички те се включиха в инициативата, за да зарадват 40 деца от първи до 12-и клас в името на едно голямо общо добро. Техен адресат са подрастващи, които са добри в учението и имат нужда от помощ за повече самочувствие и възможности за личностно развитие.

И тази година, както и през предишните четири години, в навечерието на Деня на детето бе създаден фонд за подпомагане на талантливите деца на област Силистра, а даренията бяха връчени в края на учебната година. И в настоящата кампания традицията бе спазена: съдържанието и размерът на индивидуалната подкрепа се определят от волята на всеки дарител. Общо над 5 000 лева е сумата, събрана във фонда от страна на всички дарители.

Реализацията на инициативата стана възможна благодарение на помощта на областния координатор на ПП ГЕРБ - Тодор Тодоров, областния организационен секретар на ПП ГЕРБ - Денислав Димитров, кметовете на общини и кметства, и общински съветници на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай