"Духове" свалят Биг Брадър в училищата

Двама 17-годишни са автори на серия гражби на камери за видеонаблюдение

"Духове" свалят Биг Брадър в училищата | StandartNews.com

Габрово. Двама 17-годишни ученици от Севлиево са автори на серия гражби на външни камери за видеонаблюдение, съобщи МВР.

В началото на  декември от няколко училища, търговски и фирмени дружества в града бяха подадени сигнали в полицията за установени липси на част от техниката за видеонаблюдение на съответните сгради. Изяснено е, че през нощта на 3 срещу 4 декември неизвестни са демонтирали общо на 13 камери от сградите на 4 училища и 3 фирми в различни райони на града.

Полицията незабавно предприе действия за установяване самоличността на дръзките извършители и успя да влезе в дирите им, въпреки старанието им да останат анонимни. Те са крили лицата си и с шапки, качулки, шалове и маски за Хелоуин. Оказали се двама 17-годишни младежи от Севлиево, единият от които вече осъждан за кражба. Те обяснили, че имали намерение да продадат камерите.

Изяснено е още, че са имали помощник, който съдействал за една нощ да успеят да "обхванат" почти целия град. Той е 19-годишен младеж, който ги возел с "Опел Тигра". 

Всички отнети камери са намерени и иззети. По случая е започнато досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Севлиево. На двамата младежи са повдигнати обвинения за извършените престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай