Домоуправителите в Момчилград получават безплатна юридическа помощ

Домоуправителите в Момчилград получават безплатна юридическа помощ  | StandartNews.com

Кърджали. Домоуправителите в Момчилград ще получават безплатна юридическа помощ от общината за саниране на панелките, съобщават от общинска администрация. Предстои провеждането на среща с представителите на етажната собственост.

„Идеята ни е да напътстваме живущите в обособени блокове с минимум 36 апартамента, за да ги улесним максимално при кандидатстване. В случая е необходимо да се направи съдебна регистрация на сдружения на целия блок, а не на отделен вход", съобщи зам.-кметът инж. Севдалин Огнянов. Той коментира, че след като се регистрират в съда, сдруженията трябва да подадат молба и да подпишат споразумение за саниране на жилищните сгради.В санирането влиза топлоизолация, подмяна на дограма и вертикалните щрангове, ремонт на асансьори, както и боядисване на сградата в един цвят. Там, където вече е направена външна изолация, ще се правят проби дали тя отговаря на стандартите.
Процедурата изисква решение на 67% от собствениците в блока, подаване на заявление за регистрация на сдружението на етажната собственост, заявление за саниране и одобрение на блока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай